vrijdag 31 juli 2009

De Lavendelbewaarder


Op de lavendelbol wiegt de Lavendelbewaarder gelukzalig genietend van het heerlijke en rustgevende aroma heen en weer. De Lavendelbewaarder houdt van de zomerse geur van lavendel. Zodra de lavendel bloeit is hij druk met het verzamelen van verse lavendeltakjes op zijn rug. Van deze takjes weeft hij opnieuw een mooie lavendelbol die de zomer nog lang in zich zal dragen. Door de Lavendelbewaarder op te hangen droogt de lavendel en houdt zo lange tijd de lavendelgeur vast. (site Septemberspring)

Gisteren en vandaag de knutseldraad weer opgepakt. Ik heb nog een week vakantie dus die wil ik wel nuttig besteden hahaha, en niet alleen aan de was. :) De lavendelbewaarder is af. Het is een patroon van Septemberspring. Ik had hem in de vakantie al mee om te maken maar tricot en pijpenragers vergeten :(, dus dat ging niet door. Maar gelukkig had ik meer mee hihihi, want ik zou mij toch eens gaan vervelen.

Behalve het maken van het poppetje ook aan het stoeien geweest met de lavendelaren.
Het ziet er makkelijk uit om zo'n lavendelbol te maken, maar ik vond het nog een hele klus om het een beetje mooi te krijgen en het lint er strak door heen te krijgen. Maar de 2de ging al beter, want zonder poppetje zijn ze ook er leuk om kado te geven en ze ruiken zo lekker.Ook nog even een foto gemaakt met een hele andere kleur achtergrond.
Prettig weekend allemaal en bedankt voor het langskomen.
6 opmerkingen:

 1. ik ben hier helemaal stil van wat is dit gaafffffffff hoe heb je die nu weer gemaakt, ja van vilt maar alles bij elkaar geweldiggggggggg lavendel is mijn favourite plant heb er zelfs servies van staan hier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je laat er geen gras over groeien, nouja beter gezegt geen lavendel over groeien hihi.
  Wat is het een super bewaarder geworden! Ruikt tie ook lekker?Bij mij hangt tie ook binnen maar ruik het niet echt. Ga zo door zou ik zeggen, je maakt prachtig werk!
  Gr. Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel dames. En Margreet, je moet er wel flink met je neus tegenaan hoor, maar hoe droger ie wordt hoe meer het begint te ruiken. En nog hartelijk bedankt hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Laura, wat is die leuk geworden, zeg !!Enig !!
  Je zou eens moeten kijken op de blog van mijn vriendin Ingrid.Zij maakt de ene viltcratie na de andere. Erg leuk!
  http://ingridsviltcreaties.web-log.nl/
  Fijn weekend, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die ken ik wel Thea, erg leuke site. Ik kijk er graag naar, allemaal van die mooie dingen. :). In ieder geval bedankt voor de tip, en ook een fijn weekend verder. groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze is ook helemaal geweldig, heerlijk die geur van lavendel !!

  BeantwoordenVerwijderen