zondag 30 mei 2010

Peppy sjaaltje
Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik altijd met van alles tegelijk bezig. Zo zit ik heerlijk te freubelen met scrappapier en allerlei frutsels en zo heb ik weer een brei- of haaknaald in mijn handen.

Als ik alles nog wil maken wat ik aan materiaal in huis en in mijn hoofd heb, dan mag ik wel minstens 200 jaar worden hahaha.

Nu heb ik het zgn. 'Peppy' sjaaltje gehaakt, genoemd naar degene die het bedacht heeft. Het idee heb ik van de club "Het Handwerkersgilde" met dank aan Miriam die het geïntroduceerd heeft.
Het is erg leuk om te maken en al die krulletjes geven een heel leuk effect. Het lijkt een beetje op een verenboa maar dan van wol. Nummer twee is al voor de helft af en volgt spoedig. De lengte kun je zelf bepalen en je kunt hem of als sjaaltje gebruiken of als een aparte ketting.

En ik heb eindelijk een korte sjaal voor mijn vader afgebreid. Heel eenvoudig met een patentsteek. Nu zul je denken dat het daar nu helemaal geen weer voor is, maar mijn vader is heel erg gevoelig voor tocht vwb zijn longen en heeft als hij naar buiten gaat meestal wat om zijn nek, mits het natuurlijk heel erg warm is hahaha.
Dit was het weer voor vandaag. Ik wens jullie allemaal een prettig weekend verder en tot de volgende keer.


6 opmerkingen:

 1. wat een lief sjaaltje zeg, het ziet er ook zo lekker zacht uit, leuk hoor.
  En paps kan met dit weer zeker wel een sjaal gebruiken hoor, hij zal er blij mee zijn.
  Liefs van Laura.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker geinig je sjaaltje Laura..leuke kleur..je Pa zal je dankbaar zijn voor de zijne...en met zoveel freubelplezier kan het nooit saai worden toch?! altijd wat anders om te doen...heerlijk!!
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je weer heerlijk bezig geweest Laura,schitterend is je sjaal,mooie kleur ook.
  Wat een karwei.
  Die van je vader heb je ook mooi gemaakt.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hay meis,

  Je sjaaltjes zijn super..
  Vooral de blauwe is geweldig...
  Je hebt een paar gouden handjes..

  Fijne week,
  Marijkexx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lieverdje die peppy, mooie kleur ook, makkelijk te combineren.
  Je pap zal je dankbaar zijn met zo een kort sjaaltje, zo koop je ze immers niet en te lang is voor dit weer niet handig voor hem.
  Je bent een lieve dochter hoor.
  knuf Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen