donderdag 13 november 2014

Mochila look-a-like bagToen in met mijn voetje in het gips zat ben ik begonnen met onderstaande tas. Op FB ben ik lid geworden van een clubje waar je deze tas kunt maken. Eigenlijk moest het met katoen, maar dat had ik toen niet voor de hand. Wel acrylgaren, dus daar heb ik hem mee gemaakt. Niet helemaal mijn favo kleurtjes, maar om te oefenen is het prima.
De officiële Mochila tassen worden door de Wayuu indianen gemaakt. Ze zijn heel kostbaar, maar als je weet hoe lang het duurt voordat hij af is en hoeveel werk het is, dan snap je het.


Mijn poezenvriendinnetje houdt me goed in de gaten. :))
of iets anders?


Acrylgaren heeft wel de neiging om pluizig te worden. Het wordt met tapestry haken gedaan, maar dan alleen in de achterste lus en de draad voorlangs, daardoor komt het patroon mooi onder elkaar. Alle draden neem je mee, het enige nadeel is dat ze vreselijk in de war gaan. Je moet dus regelmatig de draadjes uit de knoop halen.
Ik heb er een maand over gedaan en omdat ik met mijn been omhoog zat echt wel heel veel uren per dag. Dus het vorderde langzaam. Hij is nu al een tijdje af behalve de schouderband, maar ik wilde hem toch al laten zien. Hij doet nu dienst als wolletjes tas.
Inmiddels heb ik wel katoentjes voor een volgende tas, dus wordt vervolgd.

Fijne dag!
6 opmerkingen:

 1. Heel knap gedaan ! Was alvast een goede oefening voor de volgende tas die je gaat maken. Poezeke heeft blijkbaar veel interesse in uwe wol :-) Toch schattig hé die poezen.
  Fijne dag, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi ikzelf ben met de tweede bezig en ja een heel karwij ,vind de kleuren mooi maar alles kan ook met zo n tas vind ik gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige tas Lautje, en het zijn prachtige kleurtjes hoor, wel helemaal mijn favo's... maar wat een werk om te maken zeg..
  Veel liefs van Laura..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige tas heb je gemaakt. Hij staat ook op mijn to do lijstje voor wanneer ik wat meer tijd heb.
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen