woensdag 7 januari 2015

De eekhoorn en de pimpelmees


Een tijdje geleden had ik deze twee viltpakketjes bij de Action gekocht. Een eekhoorn en een pimpelmeesje.


Ze waren bij nader inzien wel een beetje groot, maar ik wilde ze toch wel afmaken. Eerst de vogel gemaakt, maar toen hij af was vond ik het toch een beetje knullig dat hij zo op een kartonnetje stond en voor mijn doen een beetje kaal.
Dus eerst de bodemplaat bedekken met vilt, maar omdat de boom al op het karton vastgezet zat was het een hele toer om een goed patroon te maken. Uiteindelijk gelukt en het vilt om de boom heen over het karton vastgenaaid.


Maar nu voor het 'kale' nog wat verzinnen. Het idee werd een waxinelichtjeshouder van vilt er op te maken voor een nepwaxinelichtje. Verder nog wat extra bloemetjes geknipt en vastgenaaid.Toen voor de eekhoorn hetzelfde. Ook hier en daar een beetje opgeleukt en een waxinelichtjeshouder er op gemaakt.

Met dit als resultaat.
Het vogeltje gaat naar mijn moeder om bij de foto van mijn vader te zetten, die gek was op allerlei vogeltjes en andere dieren.De eekhoorn blijft op mijn kastje branden.Fijne dag!

6 opmerkingen:

 1. Ze zijn geweldig geworden.

  Groetjes Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn wel erg leuk...ik heb de pakketjes ook gezien, maar twijfelde....morgen toch maar eens bij de Action kijken of ze er nog zijn. Zitten er papieren patroontjes bij?
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje late reactie Jannie, sorry. Ja hoor, er zit een papieren patroon bij.

   Verwijderen